Hlavní obsah
Článek

Tak dlouho Josef Rychtář (65) chodil se džbánem pro vodu, až se ucho utrhlo. Milenec zpěvačky Ivety Bartošové (†48) konečně doplácí na své neurvalé chování a byl obviněn hned ze dvou trestných činů. Za nebezpečné vyhrožování a pomluvu, oba činy v druhém, přísnějším odstavci, mu nyní hrozí, že si půjde horkou hlavu nechat zchladit na tři roky do vězení.

Rychtáře do spárů trestního tribunálu dostaly jeho neuvážené výroky proti právničce bývalé manželky Věry Sedloňové, útok na Darinu Rychtářovou (66) a také na její kamarádku Dášu. Advokátku veřejně urážel, kvůli čemuž mu státní zástupce zpřísnil paragraf.

Trestného činu nebezpečného vyhrožování se pak měl dopustit vůči své ženě a její přítelkyni. A protože ho měl provést se zbraní v ruce (ženy zablokoval autem a údajně jim vyhrožoval zbraní), obvinění je také mnohem závažnější.

„Odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, pokud jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, spáchá-li čin se zbraní,“ říká jasně trestní zákoník.

Podle našich informací z policejních kruhů vyšetřovaly dva oddělené případy původně strážci zákona v Říčanech a Uhříněvsi. Jedna z policejních složek však úmyslně či nedopatřením znehodnotila důkazy vůči obviněnému a po stížnosti jedné z poškozených byly proto případy společně předány do Prahy. Na starost je dostal státní zástupce Prahy 10 Mgr. Jan Lelek, který třicátého srpna na Rychtáře podal u soudu už i obžalobu.

Rychtářovi byly kvůli trestnímu stíhání již zabaveny dvě jeho zbraně. Kromě toho ale policie mimo jiné řeší případ údajného brutálního zmlácení Dariny Rychtářové jejím bývalým mužem. Rychtář za minulého režimu seděl za rozkrádačku, podle svých slov se ale od té doby změnil. S policií se však přitom nyní potkává častěji, než kdysi.

„Manželka mi teď nesmírně komplikuje situaci. Musím to všechno překonat. Ale nezlobím se na ni, je nemocná,“ řekl nám před časem Rychtář. Případ budeme dál sledovat.

Reklama

Další články

Načítám