Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zuzana Bydžovská s nahým ragbistou, létající Tereza Černochová nebo Dara Rolins (51) při pečení dortu. Skoro třicítka umělců a sportovců se rozhodla podpořit prevenci HIV, a proto spolupracuje na kalendáři DREAM 2013, který na podzim vydá občanské sdružení Art For Life. Plní si tak svá skrytá přání.

Snem Dary Rolins vždy bylo otevřít si cukrárnu, proto ji fotograf Matúš Tóth fotil přímo ve výrobně v Benátkách nad Jizerou. „Mám hodně snů a jedním z nich je ten o cukrárně. Chci mít někde na pláži u moře malý domek, kde bychom trávili tři měsíce v zimě. Dole v přízemí by byla malá kavárna a cukrárna, čerstvé pečivo a koláče a já bych tam obsluhovala,“ popsala zpěvačka.

Kromě popové divy Dary Rolins se do projektu zapojila také její kolegyně Tereza Černochová, herečky Iva Pazderková a Zuzana Bydžovská, kterou nafotil Petr Kurečka v úboru na americký fotbal a s nahým hráčem po boku, nebo fotograf Jan Saudek.

„I když se to někomu nemusí pozdávat, mám rád věci, které mají smysl. A myslím si, že ten, kdo může pomoci něčemu dobrému, by to měl dělat. Kdybych byl bohatý, daruji peníze, ale bohatý už nejsem, tak se snažím pomáhat jinak,“ vysvětlil spolupráci Saudek, který do kalendáře vyfotil chlapeckou kapelu Mandrage v dámských šatech.

„Ve školách mají studenti o HIV velmi málo informací. Přesvědčujeme se o tom i na besedách, které společně s Divadlem Letí nabízíme po celé republice," upozornila předsedkyně občanského sdružení Bára Trojanová. Kalendář DREAM 2013 vyjde ve speciální limitované edici. V prodeji bude diář, kde dvanáct finálních snímků doplní i fotky ze zákulisí nebo povídka, kterou pro Art For Life napsala další tvář kalendáře, spisovatelka Sylva Lauerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám