Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Chování milence Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65), jenž měl podle exkluzivních informací Super.cz v srpnu brutálně zmlátit manželku, rozdělilo jeho dva syny. Zatímco mladší Honza věří tátově teorii, že matka Darina Rychtářová (66) se omlacuje o schody sama a schválně si ubližuje, aby se nevěrnému muži pomstila, starší Pepa má naprosto jasno. „Žádné modřiny si poslední dobou sama způsobit nemohla. Táta ale pochopitelně nemůže přiznat, jak to bylo,“ sdělil nám exkluzivně Josef Rychtář mladší.

Ten se rozhodl vyjádřit kvůli tomu, že ho už štve, jak otec dělá z matky padajícího blázna, v čemž mu zdatně sekunduje Iveta Bartošová, a druhý syn Rychtářovi jeho tvrzení polyká i s navijákem. Poskytl proto tomu odpovídající rozhovor Blesku. „Nestavím se na žádnou stranu. Nejdu proti tátovi ani Honzovi. Ani za mámou nestojím. Oba rodiče mě poslední rok docela dost štvou. Ale není možné, aby si zranění, o kterých jste psali, avšak i další, mohla přivodit sama,“ řekl nám mladý Rychtář.

„Máma samozřejmě nějaké zdravotní problémy má. Občas ztrácí vědomí. Záleží na počasí a i když se změní tlak, má to na ni vliv. Avšak většina modřin a dalších zranění, které měla během posledních pár měsíců, rozhodně nebyla způsobena pádem nebo sebepoškozováním. Těžko si pohmoždí krk sama nebo pádem. Některé modřiny měla na místech, kam by se při pádu neměla jak praštit. Zkrátka je to nesmysl,“ trvá si na svém Josef mladší. Stejný případ bude asi i údajný otisk zubů, který měla mít Rychtářová nedávno na zádech u lopatky. A vážně nebyl od psa.

Otce se Pepa prý snaží pochopit. „Neschvaluju to, co dělá, ale nedivím se, že pro něj je přijatelnější tvrdit, co tvrdí, a popírat pravdu, než aby ztratil zbytek lidskosti, který ještě v sobě má. Žádný chlap by veřejně nepřiznal: Ano, mlátili jsme se a já to přehnal, ano, já napadl manželku,“ říká mladý muž, jenž chápe i bratra.

„Honza odmalička Ivetu Bartošovou obdivoval a po jejím boku se dostal do záře reflektorů. Proto trochu zdegeneroval. Pro něj je přijatelnější namlouvat si a přijímat to, co mu táta říká, než aby otevřel oči a zjistil, že je to jinak. A že ochladly jeho vztahy s mámou, vůči níž i já jsem kritický, když nemá pravdu, nebo dělá věci, které by neměla? Způsobil si to sám, chová se k ní zvláštně, někdy i vulgárně,“ dodal Josef Rychtář mladší, který poslední rok v rodině funguje jako mediátor a snaží se rozhádané rodiče uklidnit a donutit k rozumné komunikaci.

Reklama

Další články

Načítám