Hlavní obsah
Článek

Nečekaná smrt herce Radoslava Brzobohatého (†79) zasáhla snad všechny, kdo kdy přišli do styku s jeho herectvím. Ať už děti, které ho znají coby Mrakomora z Prince a večernice, nebo fanoušky filmů jako jsou Atentát či Ucho. Jak server Super.cz již uvedl, herec se věnoval své profesi až do posledního dechu, protože ještě pár hodin před smrtí točil scény do Vyprávěj. Nyní jsme získali úplně poslední známé fotografie, které vznikly před smrtí této legendy českého herectví. Podívejte se do fotogalerie.

„Vzhledem ke svému věku měl méně sil, ale v poslední natáčecí den se nestalo nic mimořádného. Proto nás jeho skon všechny šokoval,“ sdělil Super.cz producent seriálu Vyprávěj Filip Bobiňski. Na snímcích, jež máme k dispozici a které vznikly předposlední natáčecí den v životě velkého herce, vypadá sice Brzobohatý vyčerpaně, ale soustředěně.

„Fotky vznikly jednatřicátého srpna na chatě v Jestřabicích. Herci na nich poslouchají rádio Svobodná Evropa, právě se totiž točily scény z období kolem sametové revoluce. Pan Brzobohatý byl celkem ve formě,“ uvedl člen štábu Vyprávěj, který nám fotky poskytl.

„I pro nás byla zpráva o úmrtí významného českého herce Radoslava Brzobohatého náhlou a překvapivou, zvlášť když ještě v úterý v průběhu odpoledne s profesionalitou sobě vlastní natočil další scény seriálu Vyprávěj. Je nám to nesmírně líto a jeho rodině a blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedla mluvčí České televize Michaela Fričová s tím, že na sobotní večer mimořádně zařazují film Oáza a na neděli slavné Ucho nejen s Radoslavem Brzobohatým, ale i s Jiřinou Bohdalovou.

Reklama

Další články

Načítám