Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když o tom dodnes málokdo věděl, už druhý rok existuje negativní kopie ankety Český slavík Zlatý David, pojmenovaná po Michalu Davidovi (63). V ní si známý bloger Jarda Konáš, jenž rád tepá nešvary dnešní hudby, vyřizuje účty s neoblíbenými hudebními interprety. Přečtěte si, kdo mu leze hudebním sluchem!

Anketa má stejné kategorie jako Slavík. Nejhorším zpěvákem se podle nominací může stát třeba Domenico Martucci, podle pořadatelů „pasák bulváru“, nejhorší zpěvačkou zase rozjuchaná Jitka Válková (32) či Jiřina Anna Jandová. Mezi kapelami, které si ve svém volnu Konáš, jenž je mezi jistou vrstvou obyvatel známý svým blogem Hudební masakry, rozhodně nepouští, je třeba Luštěla, Holki nebo jinak posluchačsky a divácky úspěšný Walda Gang.

Sám Michal David nechtěně aspiruje na vítězství v kategorii Průšvih roku za své turné se symfonickým orchestrem, organizátoři ho označili za „kolotočáře vařícího smyčce“. „Doteď jsem o té anketě nevěděl. Mají na to právo, jde o jejich věc. Pro mě jsou to hloupí lidé a připadá mi to smutné. Co se týče turné, s pány od vážné hudby jsem se po koncertě bavil, byli velmi nadšení a tak jedeme další štace. Tuhle anketu asi dělají lidé, kteří muzice nerozumějí nebo se potřebují zviditelnit na mém jméně,“ reagoval pro Super.cz hudebník.

Jitku Válkovou zase Konáš a spol. označili za „zpívající prsa, která by na hudební scéně mohla zacelit díru po odcházející Ivetě Bartošové (†48) v kategorii vymaštěná krasavice“. Dotkli se i toho, že má často zpívat na večírcích na half-playback. „To je tak trapné, že na to nebudu nijak reagovat. Nejde komentovat všechno, co kdejaký de**nt vymyslí. A co se týče playbacku, ten nepoužívám vůbec, zpívám naživo,“ reagovala Jitka Válková. Jejího zpěvu naživo jsme byli několikrát svědky. I další celebrity se vyjádřily ve smyslu, že psi štěkají, ale karavana jede dál. Díky tomu bude mít anketa úrodné pole i pro další ročníky.

Reklama

Další články

Načítám