Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na zlou sestru Libušky Šafránkové v Třech oříšcích pro Popelku? Rozmařilou a rozmazlenou Doru hrála Dana Hlaváčová (67), v reálu sestra slavné herečky Jany Hlaváčové (†85). Ta sice už pověsila herectví na hřebík, ale přesto ještě udělala jednu výjimku a vrátila se před filmovou kameru v třetím pokračování snímku Bastardi. Podívejte se, jak se změnila a jak moc podobná je své populární sestře!

Daně Hlaváčové bylo v době natáčení Vorlíčkovy slavné pohádky osmadvacet let. Tehdy byla těhotná, čekala dceru, která má nyní tříletého chlapečka, o nějž se šťastná babička stará v Mladé Boleslavi, kam přesídlila z Prahy. Prý proto, aby se nezbláznila a nemusela předčasně na hřbitov.

„Praha už mě tak neuvěřitelně sra.., že jsem si řekla: Buď chceš žít, anebo půjdeš pod kytky! A já pod kytičky ještě nechci, tak jsem v Praze zabodla prostě vidle a odstěhovala se do Boleslavi,“ svěřila se na jaře Blesku paní Dana. Ta měla mimochodem šanci objevit se v pohádce o Popelce rovnou dvakrát, a v obou případech ve stejné roli – čtyři roky před tou filmovou ztvárnila zlou nevlastní sestru Popelky ve stejnojmenné televizní inscenaci, v které si hlavní roli zahrála Eva Hrušková, manželka Jana Přeučila.

Herečka se zapřísahala, že už nikdy nebude hrát, odmítla i nabídku mladoboleslavského divadla s tím, že se nechce udřít k smrti. Jediný, komu slíbila případný návrat před kameru, byl Václav Vorlíček. Nyní ale udělala výjimku a mihla se ve filmu Bastardi 3, kde hraje domovnici v domě, kde bydlí rodiče učitele Majera, jehož hraje scenárista a hlavní hrdina snímku Tomáš Magnusek. Kontroverzní biják, který pojednává o problematické mládeži (romské děti nevyjímaje), se na plátna kin dostane už dvacátého září.

Reklama

Další články

Načítám