Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Další veleúspěšný večer zažil v neděli Ben Affleck (40) spolu se všemi, kteří se podíleli na vzniku dramatu Argo. Jejich snímek o záchraně skupiny Američanů zajatých v Íránu v době tamní revoluce v roce 1979 má na svém kontě hned tři ceny BAFTA. Kromě nejlepší režie pro Bena Afflecka a střihu si odnesl rovněž cenu nejváženější, a to za nejlepší film roku 2013. Argo tak proměnil tři z celkových deseti nominací.

Na britských filmových cenách tradičně udělovaných v Londýně dva týdny před Oscary bodoval i film Bídníci, který si odnesl rovnou čtyři ocenění. Nejlepší herečkou ve vedlejší roli se stala Anne Hathaway, následovaly ceny za nejlepší make-up, produkci a zvuk.

Oceněným hercem ve vedlejší roli se stal Christoph Waltz za film Quentina Tarantina Nespoutaný Django. Snímek má rovněž cenu za původní scénář.

V hlavních rolích pak bodovali za herce Daniel Day-Lewis za film Lincoln Stevena Spielberga a pětaosmdesátiletá Emmanuelle Riva za drama Láska Michaela Hanekeho.

Bondovka Skyfall rovněž nevyšla naprázdno. Stala se nejlepším britským filmem a cenu si odnesla i za hudbu - stejnojmennou píseň od Adele.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám