Hlavní obsah
Článek

Leoš Mareš (47) leží pořádně v žaludku některých odborníkům! Těm vadí, že nafotil reklamu firmě provozující hazardní automaty, proti nimž se přitom snaží bojovat i zákonodárci. A to neměl dělat. „To může rovnou propagovat heroin!“ zlobí se psycholog Michal Florian.

Lékař přes lidské duše, jenž žije střídavě u nás a v Anglii, který patří k předním odborníkům na léčbu závislostí, se nestačí divit. „Nedovedu si představit žádnou civilizovanou zemi, kde by se veřejně známá osobnost propůjčila k podobné reklamě. To už by ji rovnou mohla dělat na heroin! Je třeba si uvědomit, že gamblerství je jedna z nejhůře léčitelných závislostí, narkoman se může drogám vyhnout mnohem snáz než člověk závislý na hracích automatech, které útočí ze všech stran,“ říká překvapivě odborník. A upozorňuje, že zatímco feťák ničí hlavně sám sebe, gambler likviduje často celou rodinu, kterou obvykle připraví úplně o vše, včetně střechy nad hlavou.

„Pro mě je Leoš Mareš naprosto nemorální člověk bez skrupulí. A i když nejsem umělecký kritik, nemohu se zbavit dojmu, že v éře moderátorů, jako byli Menšík, Dvořák a další, by mohl účinkovat maximálně na Matějské pouti, kde by vykřikoval: Milostpaní, kupte si prodloužené jízdy na naše létající kačery,“ ulevil si Florian.

Podobný názor má ale i nejznámější odborník na návykové nemoci MUDr. Karel Nešpor. „Pana Mareše neznám a ani onu reklamu jsem neviděl. Zcela v obecné rovině lze konstatovat, že i před rokem 1989 se někteří lidé věnovali intelektuální prostituci, často z politických důvodů. Nyní ji mnozí provozují z jiných pohnutek, nejčastěji finančních,“ řekl Super.cz Nešpor.

Leoš Mareš se ozval Super.cz s tím, že reklamu udělal již před časem a že rozhodně není jedinou tváří, která se propůjčila podobné věci. „Nevím, proč se řeší čtyři roky staré věci. Nešlo o klasickou kampaň, tak jako je to v jiných případech, ale o pár fotek pro jeden konkrétní podnik,“ uvedl s tím, že k reakcím lékařů se blíže nechce vyjadřovat.

Reklama

Další články

Načítám