Hlavní obsah
Článek

Lídr slovenské kapely Elán Jožo Ráž (58) tvrdí, že za federace museli být Slováci desetkrát lepší, aby jim Češi dovolili být s nimi v jedné šatně. „Oni jsou velmi tvrdí. Ale když viděli ty rozbité Lucerny, museli nás brát,“ uvedl Ráž pro týdeník Plus 7 dní.

Zavzpomínal také na časy, kdy Elán poprvé získal Zlatého slavíka a mladí kluci z Bratislavy se objevili na jednom pódiu s Karlem Gottem a Hanou Zagorovou. „Pro nás to bylo dobré, pro ně špatné. Co se dá dělat,“ suše konstatoval Ráž.

Podle lídra Elánu se Češi v muzice víc podobají Němcům a Slováci mají blíž k Irům nebo Rusům. „Rozdíl je v tom, že u nás je z deseti muzikantů šest, sedm fakt talentovaných a z českých pouze jeden,“ dodal.

Ráž připustil, že Elán měl skončit už dávno. „Když nás lidi už nebudou žrát, bude to trapné. Kdyby bylo po mém, už nehrajeme, ale jsme slavní a ostatní chtějí vydělávat prachy. Hraju, protože kluci mají dluhy,“ nebral si servítky slovenský rocker. Připustil, že ostatní členové Elánu mají finanční problémy kvůli ženám. „To je celý problém. Nové manželky,“ řekl. „Já mám nenormálně dobrou ženu. Ona je největší dar mého života. Vážím si jí, uznávám ji a nikdy ji neopustím,“ vyznal se na závěr.

Reklama

Další články

Načítám