Hlavní obsah
Článek

Herec Christian Bale údajně přežíval na kávě a jednom jablku denně, aby dosáhl vyhublé postavy, kterou ztvárnil ve filmu Mechanik. Ze svých osmdesáti kilogramů tehdy zhubl na pouhých pětapadesát. Ne pro každého je ale dodržování přísné diety vhodné. O tom se přesvědčil i Ashton Kutcher (46), který kvůli roli jedné z nejvýznamnějších osobností počítačového světa Steva Jobse zkoušel frutariánskou dietu.

Na premiéře na filmovém festivalu Sundance Kutcher uvedl, že musel navštívit nemocnici kvůli problémům se slinivkou. Ty mu přivodila přísná dieta, která sestává pouze z ovoce, ořechů a semínek. Jobs, který byl v minulosti známý jako frutarián, zemřel na rakovinu slinivky v říjnu loňského roku.

„Frutariánská dieta může vést k řadě problémů," řekl Kutcher. „Asi dva dny před začátkem natáčení jsem musel do nemocnice. Měl jsem hrozné bolesti. Bylo to skutečně děsivé," řekl herec pro server USA Today.

Frutariánství je jedno z méně častých druhů vegetariánství a jedná se o striktní formu veganství, kdy strava zahrnuje pouze ovoce, ořechy, semena a jiné plody. Při sběru plodů navíc nesmí být zraněna rostlina, a proto jedí někteří frutariáni jen plody, které spadly na zem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám