Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Karel Heřmánek (76) ještě na sklonku loňského roku Super.cz tvrdil, že role v televizních seriálech nebere, i když dostal spoustu nabídek. Teď se ale vše změnilo a už zanedlouho se divákům představí v hlavní roli seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Nám prozradil, proč ten obrat.

"Faktorů, proč jsem vzal roli v seriálu Gympl, bylo víc. Z produkce mi sdělili, že Libuška Šafránková (†68) řekla, že tu roli vezme pouze tehdy, když budu ten projekt dělat i já. To pofoukalo moje ego. Tak jsem si přečetl osm hotových dílů a postava ředitele školy mne zaujala. Není to tuctový ředitel, vývoj postavy je zajímavý, barevný. No a vzhledem k tomu, že v divadle mne žádná práce nečeká, přijal jsem to," vysvětlil herec.

V Divadle Bez zábradlí zrušil všechny plánované nové inscenace. "Měli jsme jeden velmi ambiciózní projekt, muzikál o Marylin Monroe. Vše bylo připravené, ale museli jsme to skrečovat," říká smutně divadelní principál. To, že by si natáčením seriálu vydělal třeba na produkování nové hry, vylučuje.

"Seriál točím, abych mohl živit rodinu. Abych živil divadlo, to opravdu ne," upřesnil Heřmánek, jehož manželka Hanka také pracuje v Divadle Bez zábradlí a všichni tři synové teprve studují.

Nejstarší Karel je herec, studuje DAMU a momentálně dokončil první celovečerní film Jedlíci Tomáše Magnuska, kde hraje milence Dády Patrasové (67). "Já jsem mu herectví samozřejmě rozmlouval, ale co k tomu říct," krčil rameny. S herečkou, půvabnou zrzkou Nikol Kouklovou, Karel Heřmánek mladší i žije. "Tak to bývá. Ale je milá a mám ji rád," dodal Heřmánek starší.

Prostřední syn dokončil v Písku bakalářské studium režie. "Chce si ještě doplnit vzdělání. Je na filozofické fakultě, na češtině a filozofii," upřesnil Karel Heřmánek. "Náš nejmladší se teď dostal na osmileté gymnázium, ale už také straší tím, že bude také herec nebo režisér. Doufám, že jenom provokuje. Říkal jsem mu, ať je ševcem jako Baťa," smál se herec.

Reklama

Další články

Načítám