Hlavní obsah
Článek

Na svůj věk vypadá Karel Gott (†80) vážně k světu. Mnoho lidí tedy napadlo, jestli mu k tomuto stavu pomohly šikovné ruce plastických chirurgů. Zlatý slavík se na toto téma konečně vyjádřil, ale v poněkud jiné rovině. Mistr prodělal plastickou operaci nosu po autonehodě, ke které došlo v roce 1966 během projížďky s kolegou Milanem Chladilem (†53).

„Milanovi během jízdy selhalo řízení, nevybral zatáčku, vjeli jsme do stromu a já proletěl předním sklem,“ svěřil se Gott deníku Blesk. „Necítil jsem žádnou bolest. Ale měl jsem pocit, že mám něco v hlavě. A skutečně, měl jsem v ní tabulku skla! Napadlo mě, že ji vytáhnu. Měl jsem ji totiž přes celý obličej,“ popisuje hrůzný zážitek národem milovaný zpěvák. „Když jsem sklo vytáhl, zjistil jsem, že se mi něco houpe před obličejem. Byl to rozříznutý nos, který visel skoro na vlásku,“ vzpomíná Gott.

Chladilův džíp naštěstí následoval kamarád Jiří Štaidl, který zraněného umělce okamžitě převezl do vinohradské nemocnice. „Vzali mě rovnou na sál plastické chirurgie. Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že kdyby mě Jirka přivezl o pět minut později, nos by mi nezachránili a za dalších pět minut bych vykrvácel,“ říká Gott, který si je jistý, že mu tehdy nezachránili pouze nos, ale holý život.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám