Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouho se to u Jodie Foster tušilo, ale dosud ještě nikdy neměla tolik odvahy, aby s tím vyšla ven veřejně. Řeč je o hereččině náklonnosti k něžnějšímu pohlaví. Ta správná chvíle ale nastala v neděli večer, kdy Jodie převzala na Zlatých glóbech cenu Cecil B. DeMille za vynikající celoživotní přispění do světa zábavy. Její děkovná řeč byla dlouhá a velmi upřímná. Dokonce se jí podařilo rozplakat několik svých kolegyň.

Padesátiletá Jodie se stala po Judy Garland druhou nejmladší ženou, jež se tímto oceněním může pochlubit. Když si pro cenu přišla, nejdřív s obecenstvem trochu vtipkovala a napínala je: „Když už jsem tu a přiznávám se ke všemu, myslím, že mám potřebu říct něco, co jsem veřejně nikdy nebyla schopná říct. Je to věc, ze které jsem trochu nervózní, ale možná ne tak moc nervózní, jako jsou teď moji mluvčí. Já to tady teď ale hodlám říct nahlas a hrdě. Jsem nezadaná!“

Když rozesmála kolegy i své dva syny Charlese (14) a Kita (12), pokračovala: „Tohle není žádný velký coming out, protože já si tím prošla už snad před tisícem roků, kdy se křehká dívka otevřela nejbližším přátelům, rodině a kolegům a potom hrdě i všem, koho znala,“ pokračovala Foster.

Nakonec dojemně mluvila i o své bývalé partnerce a do dnešní doby blízké přítelkyni Cydney Bernard. Až k slzám dovedla svými slovy například herečky Anne Hathaway nebo Kate Hudson.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám