Hlavní obsah
Článek

Původně měl oficiální ceremoniál k ukončení olympiády zahájit britský korunní princ William (41). V pořadí druhý následník trůnu ale této povinnosti nedostál a přenechal ji svému mladšímu bratrovi Harrymu (39). Podle královských zdrojů byl totiž povinen sloužit v RAF jako pilot záchranářské helikoptéry. A nejstarší syn prince Charlese a princezny Diany přiznává, že spojit profesní dráhu se službou svému národu nezvládá.

Třicetiletý princ musí sloužit především své vlasti, přestože ho práce záchranáře nejen šlechtí, ale také baví, měl by však být královně ku pomoci, neboť jednou sám na trůn Spojeného království usedne.

Jeho současná služba u RAF skončí příští rok a na podzim se princ rozhodne, co bude dělat dál. Jako následník trůnu ale zřejmě bude muset svou touhu po kariéře obětovat službě národu.

„Jednou z možností je, že se stane instruktorem létání. Protože jeho letové zprávy jsou dost dobré, mohl by trénovat jiné piloty helikoptéry,“ uvedl mluvčí RAF, podle něhož by však princ měl sloužit armádě aspoň šest let. Pokud RAF v jeho případě učiní výjimku, bude to nebezpečný precedens pro jiné důstojníky.

Reklama

Další články

Načítám