Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký herec Dustin Hoffman evidentně nepatří mezi plážové povaleče, kteří by si pasivní odpočinek na lehátku pod slunečníkem a s knížkou v ruce zvlášť užívali. Hoffman si tak na dovolené s rodinou v kalifornském Malibu našel nenáročnou zábavu v podobě hledání krabů a mušlí v písku. Herec se na činnost natolik soustředil, že působil poněkud legračně a když si všiml, že se stal středem pozornosti paparazzi, netvářil se zrovna nadšeně.

Pětasedmdesátiletý Hoffman je skutečným Panem hercem. Na svém kontě má více než šedesát snímků a několik seriálů. Je držitelem dvou Oscarů, pěti Zlatých glóbů, čtyř cen BAFTA a mnoha dalších hereckých ocenění.

Hoffmanův první velký úspěch se dostavil s komedií Absolvent z roku 1967 následovaný Půlnočním kovbojem a westernem Malý velký muž. Nezapomenutelné jsou rovněž snímky Všichni prezidentovi muži, Kramerová versus Kramer, za nějž dostal prvního Oscara, nebo komedie Tootsie. Druhého Oscara se zaslouženě dočkal za legendárního Rain Mana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám