Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzorný pionýr na fotce je český herec a producent, který byl kvůli mnohamiliónovým dluhům odsouzen k podmínečnému trestu na deset měsíců. Je dvakrát rozvedený a jeho druhou manželkou byla populární zpěvačka, která zažila několik psychických kolapsů a pravidelně plní stránky bulváru.

V současnosti je zasnoubený s mladou přítelkyní, moderuje pořad o životě celebrit, má svou vlastní noční relaci v rádiu a pořádá společenské akce. Poznali jste ho?

Jiří Pomeje (†54) se narodil 13. prosince v Českých Budějovicích. Ve svém rodném městě absolvoval gymnázium a brzy se začal aktivně věnovat tanci. Deset let dokonce tančil závodně.

Pomeje bez problémů složil přijímací zkoušky na DAMU, ale kvůli vyloučení svého otce z Komunistické strany, nebyl přijat. I přesto však získal angažmá jako herec - elév v Severomoravském divadle Šumperk a o rok později ho na DAMU konečně přijali.

Jiří si zahrál v pohádce S čerty nejsou žerty, filmu Muka obraznosti či komedii Playgirls, kde si zahrál se svou první manželkou Michaelou Kuklovou. Později se začal věnovat produkování filmů, což pro něj vůbec nedopadlo dobře.

Rozhodl se spolufinancovat film Zdeňka Trošky (70) Andělská tvář, na jehož dokončení si však nakonec sám musel půjčit peníze. Film nakonec v kinech totálně propadl a Pomeje jako producent zkrachoval.

Celý případ měl letos soudní dohru. Pomeje dostal podmínku za to, že způsobil Státnímu fondu na podporu a rozvoj kinematografie škodu, když nesplnil podmínky bezúročné půjčky. On sám se vinen vůbec necítí.

„Jsem zklamaný. Jsem skálopevně přesvědčený, že jsem nikdy nikoho neokradl a nikdy nikomu úmyslně neublížil. Spousta lidí si řekne, že je to jen roční podmínka, ale když vím, že jsem se ničeho nedopustil, budu se odvolávat, dokud opět nezazní, že jsem nevinen,“ řekl Pomeje těsně po soudním verdiktu.

V soukromém životě nevyšla Jiřímu hned dvě manželství. Roku 2007 se rozvádí s Michaelou Kuklovou a o rok později se žení s psychicky labilní zpěvačkou Ivetou Bartošovu (†48). Dva roky trvající nekončící telenovelu nakonec žádostí o rozvod utnula samotná Bartošová.

Nyní je Pomeje opět zamilovaný, šťastný a zasnoubený. Jeho charizmatu podlehla o třiadvacet let mladší kráska Andrea.

Reklama

Další články

Načítám