Hlavní obsah
Článek

Pokud jste příznivci Hvězdných válek, jistě vás již mnohokrát napadlo, jak asi vypadají představitelé tohoto slavného filmu. My jsme se rozhodli zaměřit se na Marka Hamilla (60), který je známý svou rolí Luka Skywalkera.

Mark se narodil v Kalifornii jako čtvrtý ze sedmi dětí do rodiny kapitána námořnictva Spojených Států. Rodina se tedy neustále stěhovala z místa na místo, a tak měl malý Mark možnost poznat mnoho zemí. Odmaturoval v Japonsku, a poté odjel do Los Angeles studovat divadelní herectví. Již během studií se objevil v několika televizních seriálech, z nichž jmenujme například General Hospital nebo Eight is enough.

Rok 1977 přinesl Markovi velký úspěch - získal výše zmíněnou roli Luka Skywalkera, která z něj udělala hvězdu, a za níž dostal řadu cen.

Po natočení Nové naděje měl však vážnou dopravní nehodu, během které došlo k poškození části jeho obličeje. Mark byl nucen podstoupit řadu plastických operací. Nešťastná událost mu ale naštěstí nezabránila v pokračování v herecké kariéře.

Od 90. let se Mark začal věnovat zejména dabingu. Svůj hlas propůjčil velkému množství animovaných postav ve filmech, videohrách nebo v seriálech. Kromě Hvězdných válek, na které se můžete podívat již dnes ve 20:20 na TV Nova, jste Marka mohli vidět například ve filmech jako je Půlnoční jízda, Hamilton, Earth Day nebo Sushi Girl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám