Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nikam se mu už chodit nechce, ale občas ho manželka přesvědčí. To bylo i v případě, kdy šel Luděk Sobota (80) spolu s dávnou kolegyní Martou Vančurovou za kmotra biografie Petra Jákla staršího V kimonu až do hrobu. „Žena říkala, že by se hodilo, abych sem šel,“ krčil rameny známý komik.

V našem videu jsme zabrousili i do vzpomínek na natáčení filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, kde se s Jáklem seznámili. A věnovali jsme se i tomu, jak se Luďkovi daří nyní. Pořád ještě hraje, ale nejraději je prý doma. „Teď jsem byl v Ypsilonce a moc mi to nešlo. Už mi to asi vynechává v hlavě. Naučený text zvládám, ale že bych improvizoval jako dřív, tak to už ne,“ přiznal Sobota, který hrává i v Divadle Semafor.

Pokud jde o natáčení, žádné momentálně nemá. „Naštěstí, už mě to vůbec nebaví. Mě nebaví nic,“ prohlásil. Přece jen si ale rád dá dobré jídlo a skleničku vína. „Moje žena vaří každý den výborné obědy. A někdy mi dovolí i slivovici, tu mám nejraději ze všeho,“ dodal herec, kterého prý ve fyzické kondici udržují dopolední procházky se psem. „Chodíme hodinu a půl, dokud to jde,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám