Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to neuvěřitelných 49 let od vzniku filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, kde hrála plachou laň Blanku. Herečka Marta Vančurová se po dlouhé době objevila ve společnosti a poprvé od natáčení se potkala i se svým filmovým partnerem Luďkem Sobotou (80). „Opravdu jsme se skoro těch padesát let neviděli,“ řekla Super.cz.

„Zaplať pán bůh, že jsme se ještě vůbec poznali,“ svěřila se na křtu knihy Petra Jákla staršího V kimonu až do hrobu, s nímž se právě při natáčení zmíněného filmu také seznámila. Marta žije zejména na venkově, Praha už jí připadá moc hektická, a je čtyřnásobnou babičkou. „Hraju už jen v jednom představení ve Studiu DVA a to mi stačí. I když neříkám, že bych odmítla, kdyby mě někdo oslovil na natáčení. Ale zvažovala bych to,“ připustila.

Herečka před časem prodělala rakovinu prsu, s níž se úspěšně poprala a nyní je zdravá. Uzdravení přeje i ostatním ženám, které s rakovinou bojují, včetně Anny Slováčkové. „Těžko přát něco jiného než zdraví. Hraje v tom roli spousta věcí, každý je individuum, každý případ je jiný i ta nemoc je trošku jiná. Důležité je poslouchat doktory a probrat si svůj život,“ míní.

Sama o své nemoci během léčby nemluvila. „Dnes už je jiná doba. Já se dlouho bála o tom mluvit, že bych něco zakřikla. Myslím, že to tak má skoro každý, že až po čase přijde chvíle, kdy je schopný o tom mluvit. Teď jen doufám, že budu i dál v pořádku,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám