Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hudebník Ondřej Brzobohatý (41) promluvil o své zálibě v takzvaných drag queens, (je to většinou muž, který svým oblečením a chováním karikuje ženu, a to pro zábavu nebo s uměleckým cílem - pozn. red.) Zatímco jeho předchozí manželka Taťána Kuchařová (36) nechtěla, aby se o jeho koníčku veřejně vědělo, jeho současné ženě Daniele Písařovicové (45) to vůbec nevadí.

Brzobohatý se jako drag queen rád nechává inspirovat i v zahraničí, kam se často jezdí dívat na nejrůznější show. „Fascinují mě pestré make-upy a transformace do jiné identity. Miluju obecně, když si lidé umí hrát, když je život baví. Líbí se mi, když se boří nějaké zkostnatělé stereotypy,“ řekl Brzobohatý v rozhovoru pro časopis Moje psychologie.

Mezi ty patří například lakování nehtů nebo nošení sukní. „Boj proti předsudkům svádím celý svůj život, takže mi ani nevadí, že jsem teď brán právě jako ten chlap, co rád nosí sukni a klidně i podpatky,“ míní Ondřej s tím, že ještě v devatenáctém století muži běžně nosili krajku nebo punčochy.

A že si řada lidí myslí, že se drag queens líbí muži? S tím čerstvě ženatý Brzobohatý nesouhlasí. „Názor, že to z nich automaticky dělá homosexuály, je už v dnešním vidění světa považován za trapný,“ míní Ondřej, který vyrůstal v divadelním prostředí a šminky mu prý vždy voněly.

„Pamatuju si, že jsem odmalička miloval, když mě táta bral do maskéren, vlásenkáren a kostyméren v zákulisí divadla. Viděl jsem maskérky, jak líčí herečky, které vždy měly opravdu silnou vrstvu make-upu, a když jsem sám začal hrát divadlo, tak jsem se i sám zkoušel líčit, to mě začalo moc bavit,“ nechal se slyšet Brzobohatý.

Reklama

Další články

Načítám