Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se žalobami na slavné muže se v posledních letech roztrhl pytel. Nyní jedné ze strany své bývalé osobní asistentky čelí i jeden z nejuznávanějších hollywoodských herců Robert De Niro (80). Tentokrát ovšem nejde o obvinění ze sexuálního deliktu, ale De Niro se měl údajně dopustit diskriminace na základě pohlaví ze strany bývalého zaměstnavatele.

Žalobu na držitele dvou Oscarů podala Graham Chase Robinson, která je ovšem ve stejném procesu na oplátku zažalována i De Nirem, a to pro změnu kvůli nesprávnému způsobu utrácení finančních prostředků v době, kdy pro něj pracovala.

Osmdesátiletý De Niro, jenž se letos stal posedmé otcem, měl svou bývalou zaměstnankyni mimo jiné nazvat ‚zasr… rozmazleným spratkem‘ a chtít po ní, aby ho škrábala na zádech, což měl herec i sám přiznat. Stalo se tak ale prý jen dvakrát.

Původně ovšem zažaloval herec paní Robinson, jež před lety pracovala pro jeho společnost Canal Productions. Proces se nyní dostal před soud v New Yorku a De Niro se zdál být rozrušený a zároveň naštvaný, když se snažil obhajovat proti tvrzením, že svou bývalou zaměstnankyni vystavil letům urážlivého jednání, nechtěným fyzickým požadavkům a misogynii. V jednu chvíli měl dokonce před soudem prohlásit: „Styď se, Chase Robinson! Proboha! Omlouvám se.“

Celý spor začal již v roce 2019. Hercova společnost obvinila dnes jednačtyřicetiletou Robinson z nadměrného utrácení firemních prostředků včetně převodu leteckých mil společnosti v hodnotě více než 450 tisíc dolarů na její osobní účet. Robinson pro De Nira začala pracovat jako asistentka v roce 2008 a postupně se dostala až na pozici viceprezidentky Canal Productions. Když v dubnu 2019 rezignovala, měla pobírat roční plat 300 tisíc dolarů (při současném kurzu téměř sedm milionů korun).

Robinson ve své žalobě proti De Nirovi tvrdí, že se k ní herec choval jako ke ‚kancelářské manželce‘ a nutil ji vykonávat podřadné úkoly, včetně praní jeho povlečení nebo škrábání na zádech. Žena zároveň tvrdí, že byla finančně méně ohodnocena než její mužský kolega na podobné pozici. Po herci požaduje odškodné ve výši 12 milionů dolarů (279,6 milionu korun).

Reklama

Další články

Načítám