Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Olympijská šampionka Eva Adamczyková (31) začíná být horkou favoritkou na vítězku StarDance. A to i přesto, že ji trápí zdravotní problémy, které si přivodila léty dřiny ve sportu. Ve třetím díle letošního ročníku StarDance výběrem písně i outfitem naznačila, co všechno se jí stalo. Označovaly to červené pásky.

Zlomené kotníky, zraněná kolena, ramena, hlava. Prozradila, že ramena jí vypadávají stále. „Rameno mi za celé tři měsíce tréninků StarDance vypadlo jen jednou, to je docela úspěch. O kotníky musím pečovat. Sport a trénink mi v tom pomáhá, samozřejmě ale propínání nohou není moje nesilnější stránka. Večer se o nohy ale musím postarat, aby si odpočinuly, zregenerovaly,“ řekla Super.cz Adamczyková.

Kvůli zlomeným kotníkům, které léčila, musela vyměnit i taneční boty. „Musela jsem to řešit. Po dvou měsících jsem vyměnila boty, potřebovala jsem nižší podpatky. Mám šest centimetrů, tanečnice mají většinou 7,5 až 8. Jsem na horní hranici, co mi nohy dovolí,“ vysvětluje.

Právě propínání nohou považuje za svoji nejslabší stránku. Zranění z minulosti jí bohužel více nedovolí. „Když to porovnám s někým jiným, špičky nejsou ideální, vydržím to vždycky jen chvilku,“ krčí rameny s tím, že dělá maximum.

Snowboardistka je ale šťastná, že zatím vše zvládá tak, že je z jejích výkonů porota nadšená. „Jsme hrozně vděční, já to nečekala. Jsem nadšená, že se to takhle povedlo. Velký dík patří Kubovi, který to ze mě vytlačil,“ dodala s odkazem na svého tanečního partnera.

Reklama

Další články

Načítám