Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sportovní centrum Bisham Abbey v anglické vesnici Bisham ležící na řece Temži v hrabství Berkshire se ve čtvrtek dočkalo královské návštěvy. Organizace SportsAid tam uspořádala sportovní workshop a nebyla by to Kate (42), aby si vše nevyzkoušela na vlastní kůži. S manželem se postavili proti sobě, a dokonce si i vyzkoušeli, jak sportují zrakově postižení lidé.

Soutěživá Kate byla opět ve svém živlu, když se proti sobě postavili a utkali se v netballu. Po jednom neúspěšném pokusu o skórování se Kate nenechala odradit a zkusila to znovu. Když míč přeletěl přes síť, zvedla ruce do vzduchu a vykřikla: „Yes!“ O chvíli později se zase Kate snažila vstřelit branku, zatímco princ bránil u sítě.

Nakonec si oba vyzkoušeli ještě goalball, což je týmový sport hraný pouze sportovci se zrakovým hendikepem, jenž je od roku 1976 součástí paralympijských her. Hráči během utkání používají klapky na oči, aby se vyrovnal stupeň ztráty zraku. Kde se nachází míč, jejž se hráči snaží dopravit za koncovou čáru hřiště na straně protivníka, tak poznají pouze prostřednictvím sluchu. Míč je pro zjednodušení určení jeho pozice opatřen rolničkami.

Související témata:
Nohejbal

Reklama

Další články

Načítám