Hlavní obsah
Článek

Je to již více než dva roky, co tragicky odešel zpěvák Petr Muk (†45). Jeho milované piano ale rozhodně nezahálí. Doma si na něj totiž občas zabrnká sporťačka Jana Adamcová (52) se svými dětmi: „Nikdy jsem to nechtěla na veřejnosti příliš prezentovat, protože je to citlivá záležitost. Piano jsme nekoupili proto, abychom se chlubili. Když jsme se dozvěděli, že Petrova manželka Eva pár kousků z jeho sbírky prodává, začali jsme se o něj zajímat. Chvíli jsme pro něj hledali místo a nakonec ho našli. Pak už nebylo co řešit.“

Vztah ke zpěvákovi měla Jana i její manžel Jiří Adamec velmi přátelský. „Při různých pracovních příležitostech jsme se potkávali často. Já i můj muž jsme Petra jako člověka měli moc rádi a vážili si ho. Troufám si tvrdit, že to bylo vzájemné. Petr mi každoročně posílal zprávu jako přání k svátku. Když pak jednou přání nedorazilo, trochu mě to zamrzelo. Chvíli poté jsem se dozvěděla, že v to ráno zemřel. Přesně na Janu,“ vzpomíná smutně maminka dvou dětí.

Na piano si doma občas Adamcovi zabrnkají i přesto, že nikdo není kovaný muzikant. „ Já jsem jako dítě absolvovala lidovou školu umění, ale téměř všechno jsem zapomněla. Přála bych si, aby na něj hrály děti. Jasmínka má určitě hudební nadání, ale je ještě malá. Od září bych chtěla ke hře na piano přesvědčit i Daníka. On je sice spíše přes ty "chlapské věci", ale hudbu a písničky miluje, tak třeba si ty jeho klučičí prsty najdou své místo i na klávesách,“ konstatovala závěrem Jana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám