Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna Kate (42) ve středu zavítala do komunitního centra pro ukrajinské uprchlíky Vsi Razom v Bracknellu. Na místě se setkala nejen s lidmi, kteří utekli z válkou sužované země, ale rovněž s dobrovolníky, kteří obstarávají humanitární pomoc pro jejich krajany, kteří v zemi zůstali. Princezna z Walesu touto návštěvou a vzkazem, který napsala na jednu z krabic zasílaných potřebným, zároveň vyjádřila svůj postoj k celé situaci na Ukrajině.

Kate se v centru setkala s dětmi, kterým pomáhala vyrábět vlastenecké stuhy. S osmiletou holčičkou Lizou, která má většinu rodiny stále ještě na Ukrajině, si povídala o hudbě a vyprávěla, jak ji ráno potěšilo, když slyšela, jak její dcera Charlotte zpívá píseň Shine Jesus Shine. Liza odpověděla, že ji také zná ještě z Ukrajiny.

Kate zároveň přidala svůj otisk do stromu míru, který byl vytvořen jako symbol prvního výročí ruské invaze, a také pomáhala balit do krabic humanitární pomoc. Na jeden z balíků s jídlem a toaletními potřebami připsala i vzkaz: „Myslíme na vás.“

Přitom když její asistentka kontaktovala zakladatelku Vsi Razom, což v ukrajinštině znamená Všichni spolu, s prosbou, zda by se nemohla přijít na jejich práci podívat, zpočátku si spoluzakladatelka centra Natalia Vil prý myslela, že si z nich někdo dělá legraci.

Nakonec Kate britským a ukrajinským dobrovolníkům, kteří v centru pomáhají, poděkovala a povzbudila je v jejich další činnosti a skvělé práci, kterou odvádějí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám