Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to už čtyřiadvacet let, co ztvárnila manželku Jiřího Kodeta v legendárních Pelíšcích. Slovenská herečka Emília Vášáryová od té doby snad zastavila čas. V květnu legenda slovenské divadelní scény a také oblíbená filmová herečka oslavila už jednaosmdesáté narozeniny, ale věk by jí nikdo nehádal.

To opět dokázala na scéně Národního divadla, kde přebírala v rámci nejprestižnějších českých divadelních cen Thálie ocenění za celoživotní mistrovství v oboru.

Pro vázu připomínající divadelní masku si přišla dáma v rudých šatech, která se od dob Pelíšků téměř nezměnila. Herečka si stále udržuje štíhlou postavu a svůj nezaměnitelný něžný úsměv.

Čeští filmoví diváci mohli herečku naposledy vidět jako dávnou lásku Jiřího Bartošky ve dvou dílech série Šťastný Nový rok anebo ve filmu Tátova volha. Z mimořádné ceny Thálie, která byla poprvé předána slovenskému herci, byla Emília Vášáryová na půdě "zlaté kapličky" velmi dojatá. Na divadle je stále aktivní, v současné době je členkou Slovenského národního divadla a ztvárňuje tam osm rolí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám