Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pátá epizoda MasterChef Česko nabídne hned dvě varianty účesu Přemka Forejta (37) a ještě jednu výzvu navíc pro soutěžící. Kombinace schovaná pod bedýnkou překvapila všechny aspiranty na titul. Našli tam totiž jen fén a cvrčky. A kdo by čekal, že právě fén a hmyz budou úvodem k jednomu z nejobtížnějších úkolů, tedy pečení?

Opět se ukázalo, že pečení je vůbec nejnáročnější disciplínou

Aby soutěžící pochopili, co je čeká, porotci si pozvali speciálního hosta a kometu českého cukrářství Šárku Diváckou.

„Myslím si, že to bude docela zajímavý oříšek. Tento typ dortu se jmenuje mirror glazovaný. Je to taková ta lesklá glazura uvnitř s křupavou vrstvou ze cvrčků,“ představila Šárka Divácká svůj dokonalý dort. Soutěžící mají první úkol tedy jasný, upéct přesnou repliku Šárčina dortu podle receptu.

To, že je pečení vždy pro účastníky jednou z největších a nejtěžších výzev, bylo znát i tentokrát. Porotci nakonec ochutnali jen tři povedené kousky a vítězka vystoupá do bezpečí balkonu.

Druhým úkolem je obávaný chuťový test ve formě náhlé smrti, tedy stačí jedna chyba a daný soutěžící jde do vyřazovací výzvy. Tentokrát půjde o suroviny, které se používají na přípravu dezertů. Šest má možnost se zachránit a čtyři jdou do vyřazovací výzvy. Vítězka minulého kola určuje soutěžícím nejen pořadí, ale i jaké ochutnají potraviny. A v poslední výzvě musí kuchaři zabojovat o svůj postup do dalšího kola. Hlavní surovinou je čokoláda. Ale nebude to jen tak, musí totiž z čokolády připravit slaný chod.

Reklama

Další články

Načítám