Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmnáctiletá princezna Leonor, nositelka titulu kněžna asturská, začala navštěvovat vojenskou akademii v Zaragoze. V neděli tak nemohla chybět na slavnostní ceremonii, během níž byli mimo jiné vítáni noví studenti. Leonor, jež je následnicí španělského trůnu, vypadala během slavnostní přehlídky a celého programu velice soustředěně, a i když se na ni upíraly pohledy mnoha přítomných včetně médií, zvládla vše s grácií a důstojností.

Leonor se tak v souladu s tradicí vydá cestou školního vojenského výcviku, který ji má připravit na funkci nejvyšší velitelky španělských ozbrojených sil. Tu by podle pravidel měla převzít spolu se španělským trůnem po svém otci, španělském králi Filipovi VI. Během ceremoniálu se tak mimo jiné účastnila přehlídky i ‚pasování na kadetku‘ šavlí.

Princezně by se mělo dostat stejného zacházení jako ostatním studentům akademie, což kromě vojenského výcviku znamená bydlení ve dvanáctilůžkovém pokoji s dalšími studenty, očista ve společné koupelně a stravování v jídelně pro 600 studentů. Budíček bude mít v 6:30 hodin a večerku ve 23 hodin.

Reklama

Další články

Načítám