Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Další díl oblíbené kulinářské show MasterChef Česko poprvé zavede soutěžící do venkovní výzvy, a to přímo do královského pivovaru. Je tedy jasné, že celá výzva se bude točit kolem českého klenotu – piva. V letošní první týmové venkovní výzvě se soutěžící budou muset popasovat s pivem, cibulí a ohněm, a porota jim to samozřejmě ani trochu neusnadní.

Na začátku se musí soutěžící rozdělit do týmů, kdy kapitány si vyberou přímo porotci, a poté se dozví nelehké zadání.

„Dnešek se ponese v duchu dvou jídel, která se k pivu naprosto božsky hodí. Budete mít za úkol připravit 40 porcí buřtů na pivě a 40 porcí kotlíkového guláše pro zaměstnance pivovaru a hasiče,“ komentuje výzvu porotce Přemek Forejt (37).

První venkovní výzva má ale ještě jednu předehru, a to souboj obou týmů v krájení cibule. Kdo nakrájí více za 30 minut, vykrájí si výhodu, která může znamenat velký rozdíl v dalším vaření. Na celé vaření pak mají jen 150 minut a každý tým si zvolil jiný typ masa, ze kterého budou připravovat pivní buřty a guláš.

Není se tedy čemu divit, že jsou soutěžící pod tlakem. Joy dokonce vyjede po porotě, která se dlouho zdržuje u jejího kotlíku. „Nezdržujte se u toho,“ řekne rázně, což porotu zaskočí.

„Jako my?! Tak to je dobrý, Joy nás sjela taky,“ odpoví Kašpárek překvapeně. „Hlavně, že jim člověk radí, a ona nás sjela,“ dodal Punčochář.

Porotě se pak Joy s úsměvem omluví. „Pardón, já potřebuji, aby makali, pardón. Není čas ztrácet čas,“ řekla se slovy, že to tak nemyslela.

Reklama

Další články

Načítám