Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ne, spisovatel, básník a moderátor Ivo Šmoldas se nerozhodl změnit povolání, naopak. I nadále se bude držet svého řemesla. A protože je to, jak známo, kulturní fajnšmekr, přijal post ambasadora vícežánrového kulturního projektu s názvem Archa naděje 2012, jehož zlatým hřebem bude čtvrteční odhalení plastiky lodi - „archy naděje“.

Právě za účelem stavby archy vzal Šmoldas pilku do ruky a spolu s hráčem na pilu Petrem Dopitou udělal do dřeva, z něhož byla loď postavena, první zářez. Zbylé práce se ujal sochař a muzikant Petr Schel a jeho přátelé.

Výsledek bude odhalen tento čtvrtek ve Slovanském domě, v jehož zahradách monumentální loď, která má být symbolem naděje, do konce září zakotví a stane se pódiem pro rozmanitá vystoupení. Součástí slavnostní akce, na níž se Šmoldas ujme úvodních slov, bude i veřejnosti přístupný videomapping, který proběhne na fasádě Slovanského domu.

Reklama

Další články

Načítám