Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci legendárních Nightworků dodnes litují, že tato skupina je už minulostí. Celý nápad na tuto formaci vznikl jako záminka k záškoláctví zakladatelů Františka Soukupa (40) a Emila Kopty, ten ale z projektu nakonec odešel a syn slavného skladatele Ondřeje Soukupa (72) tak hledal nové kolegy.

„Jedinej další kytarista, kterýho jsem znal z gymnázia pro méně talentované děti, byl Jakub Prachař (40). Potkal jsem ho na Národní třídě a oslovil jsem ho. My jsme se na gymplu neměli moc rádi, jenže on říkal, že když se dozvěděl, že mám počítač s hudebním programem, že jsem asi udělal pokrok a že by to chtěl zkusit. Protože neměl kde nahrávat ty svoje nápady. Takhle vzniknul Nightwork. Pak se tam různě lidi točili a šest let jsme se trápili, až jsme se finálně dali dohromady v týhle sestavě,“ svěřil se František v show 7 pádů Honzy Dědka, ve kterém byl hostem se svým otcem. Vojtu Dyka (38) následně poznali přes konkurz.

„Já jsem mu dal k dispozici studio. Měl jsem radost, že chlapec nebere drogy, tak čert vem školu, hlavně, když komponuje. Mně se líbily věci, které z něj lezly,“ reagoval na synovo vyjádření jeho otec Ondřej.

To se ale v průběhu doby změnilo a hoši si prý slávu užívali ve velkém, a to prý podle slov Františka zapříčinilo rozpad skupiny, která bořila české hitparády. „Když jsme dělali poslední koncert v O2 Aréně, spoluprodukovali jsme to. A když jsem projížděl s produkčním rozpočet, ptal jsem se, co znamená položka „Ostatní“? Byla to položka za desítky tisíc. A on říkal: To jsou drogy. Tak jsem se ptal, kdo to měl? A on: Všichni kromě tebe. A takhle skončil Nightwork, to bylo poslední vyúčtování,“ dodal hudebník.

Reklama

Další články

Načítám