Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní léto se nese na Barbie vlně a stejnojmenný film režisérky Grety Gerwig je kasovním trhákem po celém světě, a tak se dalo čekat, že výrobce legendárních panenek uvede na trh novou řadu s podobiznami představitelů hlavních rolí Margot Robbie (33) a Ryana Goslinga (43). To se také nyní stalo, ale výsledné panenky budí mezi lidmi rozporuplné reakce.

Kolekce s názvem Barbie The Movie, která odkazuje mimo jiné i na ikonickou scénu na kolečkových bruslích, přijde lidem nejen předražená, ale mnozí rovněž postrádají podobu se slavnými herci. Panenky údajně vypadají jako každá druhá Barbie a Ken a spojitost s filmem tak vidí pouze prostřednictvím oblečení, které se ve filmu objevuje. Za to se ovšem musí ještě připlatit nemalý peníz.

Kromě neonového oblečení s chrániči na kolenou a loktech podobného tomu, které měli Margot s Ryanem během projížďky na bruslích po pláži Venice Beach, jsou v nabídce také Barbie v růžové kombinéze s mohutnými slunečními brýlemi či Ken s umělým kožichem či v kovbojském outfitu ve stylu Divokého západu.

Například ve Velké Británii vyjdou panenky na 49 liber (1370 korun). Každý outfit pak na dalších 25 liber (700 korun). Kenův kabát z umělé kožešiny pak dokonce na 73 liber (2040 korun). Přesto jsou již mnohé panenky vyprodané, někteří sběratelé si přišli rovnou pro celou sadu do sbírky.

„Chamtivost, chamtivost, chamtivost, cokoli pro rychlý prachy,“ rozohňuje se jeden z uživatelů a další se přidávají v podobném duchu: „Ještě více způsobů, jak vydělat ještě víc peněz.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám