Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská média si všimla dalšího náznaku odloučení královské rodiny od prince Harryho (39). Buckinghamský palác totiž před pár dny v tichosti připravil prince o titul Jeho královská Výsost (His Royal Highness, rovněž označovaný jako titul HRH). Alespoň tedy na oficiální webové stránce královské rodiny, kde má Harry pochopitelně stále své místo.

Součástí podmínek dohody z roku 2020, kdy došlo k takzvanému Megxitu a princ se společně s manželkou Meghan Markle odstěhoval z Velké Británie do Spojených států, bylo řečeno, že si Harry s Meghan pomou ponechat své HRH tituly, ale nebude jim povoleno je užívat poté, co přestanou vykonávat své královské povinnosti.

‚Sussexové nebudou používat své tituly HRH, protože již nejsou pracujícími členy královské rodiny,“ stálo přesně v oficiálním prohlášení Buckinghamského paláce z 18. ledna 2020. Přesto i během posledních tří let byl Harry v mnoha zmínkách na webu stále označován jako Jeho královská Výsost.

Od pátku jsou ovšem veškeré zmínky o tomto titulu ve spojitosti s Harrym pryč. Web zřejmě prošel celkovou důkladnou ‚revizí‘, a to včetně několika zmínkách o Meghan - například v jejím životopisu či o jejích filantropických aktivitách. O Meghan se rovněž nyní na webu mluví jako o vévodkyni, či je označena pouze jako ‚ona'.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám