Hlavní obsah
Článek

Ve věku 72 let v sobotu v Kalifornii zemřela americká herečka Kathryn Joosten, která se proslavila hlavně rolí postarší zvídavé sousedky Karen McCluskey v kultovním seriálu Zoufalé manželky. Uvedla to BBC.

Kathryn, která po jedenácti letech prohrála boj s rakovinou plic, se k herectví dostala poměrně pozdě. Až do svých 42 let totiž pracovala jako sestřička na psychiatrii v jedné z chicagských nemocnic.

Hereččina rodina uvedla, že Kathryn byla „obklopena láskou a humorem až do samého konce“. „Skrze slzy se smějeme,“ napsali v prohlášení její blízcí. Život jí změnil až rozvod a její maminka, která na smrtelné posteli litovala, že si nesplnila své sny. Kathryn se rozhodla, že se stejné chyby nedopustí a vrátila se ke své vášni z dětství – k herectví.

Nejprve účinkovala v místním divadle, pak působila jako pouliční umělkyně v Disney Worldu na Floridě a v polovině 90. let začala dostávat první malé role ve filmu.

Do povědomí lidí se dostala až s rolí v seriálu Západní křídlo. Vrcholem její kariéry pak byly Zoufalé manželky, za něž dokonce dostala cenu Emmy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám