Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězda seriálu Cest domů Igor Bareš (58) umí překvapit. Ve svých šestačtyřiceti letech nemá doma ve skříni jediný oblek. Jelikož se spolu s kolegyní Petrou Horváthovou plánuje účastnit slavnostního galavečera k filmovému festivalu ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením Mental Power Prague bude si ho muset vypůjčit.

Již šestý ročník filmového festivalu vyvrcholí tuto sobotu v pražském divadle Palace. Na slavnostním galavečeru, který bude moderovat herec Vojta Kotek (36), budou vyhlášeni nejlepší herci a vítězové dalších kategorií. Filmy budou hodnotit například herečky Táňa Vilhelmová a Tereza Voříšková (34), herec Igor Bareš, hudebník Michal Horáček nebo herec a zpěvák Vojta Dyk.

„K festivalu jsem se dostala loni díky kamarádovi. A jeho atmosféra mě tak nadchla, že jsem organizátorům letos nabídla svou pomoc jako členka přípravného týmu. Namluvila jsem spoty, snažím se dělat mu propagaci, aby na něj přišlo co nejvíc lidí,“ říká Petra Horváthová.

„Moc se těším na slavnostní galavečer, myslím, že to pro mě bude velmi citová záležitost. Nemám doma žádný oblek, protože ho běžně nenosím, ale na sobotní večer si ho půjčím a obléknu. Taková událost si ho zaslouží,“ prohlásil Igor Bareš.

„S festivalem spolupracuju už několikátý rok. Nejdřív jsem byla v porotě, pak patronkou, teď jsem zároveň v porotě i tváří festivalu. Je to úžasná akce plná emocí, ale bez nějakého patosu nebo smutku. Každý rok, když festival skončí, si říkám, že taky nějaký film s mentálně postiženými herci natočím. Ale nikdy mi to nevyjde. Tak snad jednou,“ slibuje herečka Táňa Vilhelmová.

„Je to jedna z nejdojemnějších akcí, kterou znám. Z filmů na mě nejde smutek, ale cítím z nich velkou touhu něco dělat, ukázat, co člověk dokáže. V životě jsem nezažila takový potlesk ani takový příval energie. Filmy už jsem nakoukala a mám připraveny poznámky na schůzku celé poroty. Strašně se těším na závěrečné vyhlášení vítězů,“ říká Tereza Voříšková (34).

Reklama

Další články

Načítám