Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nedávné vítězství transgender modelky v soutěži Miss Nizozemsko vzbudilo velké vášně. Vítězka, dvaadvacetiletá Rikkie Valerie Kollé, se následně dočkala záplavy nenávistných komentářů, kritice čelí i organizátoři soutěže.

Rikkie její vítězství zajistilo účast na mezinárodní Miss Universe, kterou od loňského roku vlastní thajská podnikatelka a miliardářka Anne Jakrajutatip a ta se stejně jako Kollé identifikuje jako transgender.

Podle Bangkok Post podstoupila několik operačních zákroků na změnu pohlaví za asi milion dolarů. „Trans ženy jsou ženy, konec diskuze,“ zaznělo v prohlášení organizace s tím, že trans ženy se mohou soutěže zúčastnit, pokud podstoupily změnu pohlaví.

Rikkie bude již druhou transgender osobou, která se Miss Universe zúčastní. Tou první byla, ještě za předchozího vedení, modelka ze Španělska. Soutěžit mohou také vdané či těhotné ženy a matky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám