Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouho očekávaná událost britské monarchie, královská svatba prince Williama (41) a Kate Middleton (42), je za námi. Dvojice si řekla své „ano“ v pátek krátce před polednem za účasti mnoha významných hostů a monarchů z celého světa. Oba novomanželé od nynějška budou používat titul vévody a vévodkyně z Cambridge.

Osmadvacetiletý William si vzal svou o rok starší snoubenku neurozeného původu ve Westminsterském opatství. Jejich oddávajícím se stal arcibiskup z Canterbury. Nevěsta zvolila na svůj velký den šaty z dílny zesnulého návrháře Alexandra McQueena a návrhářky Sarah Burton. Půlkruhová čelenka zvaná tiára, která zdobila nevěstin účes pod závojem, byla vypůjčená od královny Alžběty II. Vyrobena byla v roce 1936 klenotnictvím Cartier a královna ji dostala od své matky k 18. narozeninám.

Mezi hosty se objevili například britský premiér David Cameron s manželkou Samanthou, španělská královna Sofia s korunním princem Felipem a princeznou Letizií, švédská korunní princezna Victoria s manželem Danielem a mnoho dalších monarchů. Jako jedny z mála celebrit získali pozvání i Victoria (50) a David Beckhamovi (48). Victoria přišla v decentních černých saténových šatech, které sladila s extravagantním kloboučkem.

"Je to velký den pro celou velkou Británii. Samozřejmě se především jedná o dvojici lidí, kteří se milují, ale rovněž to umožňuje ukázat v jiném světle instituci královské rodiny i celou zemi," řekl dříve v rozhovoru pro televizi SkyNews britský premiér David Cameron.

Reklama

Další články

Načítám