Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová (92) letos v lednu doslova bojovala o život. Kromě problémů s páteří byla v nemocnici s plicní embolií. A její stav byl kritický. Zachránil ji primář kardiologie Nemocnice Na Homolce Petr Neužil, ale také obrovská péče rodiny.

O tom, že situace byla opravdu vážná, nyní promluvila i dcera Jiřiny Bohdalové Simona Stašová (69). Ta vyzdvihla především pomoc svého staršího syna Marka, který se svou babičkou přespával na jednotce intenzivní péče.

„Strašně děkuju svým synům, a především staršímu Markovi, protože máma je tady hlavně díky němu. Marek s ní spal na jednotce intenzivní péče a dával jí na pusu kyslík, který si ona nechtěně strhávala, takže díky Markovi je tady máma,“ řekla v pořadu ShowTime na CNN Prima Stašová.

Podle profesora Petra Neužila byla Bohdalová opravdu těžce nemocná. „Začátkem roku 2023 byly dva týdny, kdy jsme o ni bojovali, prošla určitým peklem. Podařilo se nám ji dostat z kritického stavu,“ ulevilo se mu.

Reklama

Další články

Načítám