Hlavní obsah
Článek

Legendární fotograf Jan Saudek (88) nedávno oslavil 88. narozeniny. Do společnosti už téměř nechodí a veškeré narozeninové oslavy na poslední chvíli zrušil. „Manžel strašně nerad slaví, a jak je starší, tak oslavuje míň a míň rád. Letos, když chtěly přijít návštěvy, tak všechno zrušil. Dostal dva čokoládové dorty a ode mě dostal vepřovou terinu,“ svěřila se před pár dny Super.cz jeho žena Pavlína Saudková.

I když nám Pavlína také potvrdila, že se její manžel ve svých letech stále cítí dobře a nenavštěvuje ani doktory, lidé si často říkají, jak teď Jan Saudek asi vypadá. Na nejnovější fotografii najdou odpověď. A skutečně je vidět, že Pavlína měla pravdu. Fotograf vypadá dobře.

Jan se nechal nově zvěčnit pro novou speciální aukci s názvem Pocta Janu Saudkovi k 88. narozeninám. Aukce jeho děl probíhá online do 14. června.

Mimořádnými díly jsou dva obrazy malované olejovými barvami na plátně, které se na trhu objevují jen vzácně. Umělecký tisk s názvem New York New York I věnoval Jan Saudek ve prospěch Nadačního fondu LuckyBe pro pomoc dětem na Neonatologickém oddělení Nemocnice Na Bulovce v Praze, jehož zakladatelkou a oficiální patronkou je Lucie Borhyová (45).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám