Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Andrea Kerestešová (39) řádila na dětské prolézačce, jako by jí zase bylo pět let, a my z této zvláštní příležitosti máme fotky.

Nemusíte mít strach, že by snad hvězdě seriálu Vyprávěj hrozil nervový kolaps. Kráska se pouze o víkendu zúčastnila soustředění dětí ze sdružení PKU a jiných metabolických poruch a dobrou náladou se snažila nakazit všechny přítomné. Herečka se pokouší upozornit na sdružení, které pomáhá všem, kteří trpí vrozenými metabolickými poruchami.

„Některé děti trpící fenylketonurií nemůžou jíst maso, mléko, vejce, prostě potraviny s vysokým obsahem bílkovin. V případě nedodržování těchto dietních zásad jim hrozí mentální retardace a těžké psychiatrické potíže," vysvětlila nám Andrea.

„Byla jsem na setkání rodin a odborníků, kteří pomáhají hlavně dětem smířit se s tím, že je některé jídlo pro ně tabu," říká Kerestešová.

Hlavním cílem slovenské krásky je, aby se o této nemoci začalo víc mluvit. „Tato nemoc se nepřenáší virově, jak si lidé často myslí. Za vším stojí přenos genetické informace. Dvěma zdravým rodičům se může narodit dítě s takovou genetickou informací," říká Kerestešová, která hodlá sdružení podporovat i nadále.

Reklama

Další články

Načítám