Hlavní obsah
Článek

Tomu, že spolu spisovatelka Simona Votyová spolu s dcerou Sabinou, studentkou tvůrčího psaní, sepsaly společnou knihu, předcházelo těžké trauma. Křehká blondýnka Sabina totiž byla obětí pokusu o znásilnění.

"Ten chlap jí na dámském záchodě mlátil hlavou o zem, škrtil ji a chtěl ji znásilnit. Bylo to brutální napadení. Ubránila se jen díky tomu, že jí pomohla kamarádka," vyprávěla nám její matka, která s dcerou velmi otevřený vztah, proto byla první, kdo se o tom dozvěděl a pomáhal jí trauma řešit. A to nikoli jen ze samotného pokusu o znásilnění, ale i z následného vyšetřování. I sama Simona Votyová má za sebou těžké životní období.

"Máma byla první, komu jsem zavolala. Byla to hrozná zkušenost, na policii vůbec neměli pochopení, nebrali mě jako oběť, mám za sebou spoustu výslechů, musela jsem i na detektor lži. Ale otočili to proti mně," svěřila Sabina, která navštěvovala i psycholožku.

Příběhem znásilněné dívky, o němž je právě společná kniha s maminkou s názvem Kdyby, se pokusila z příšerného zážitku vypsat. V právním systému se totiž zadostiučinění nedočkala, jak nám spolu s maminkou svěřily v našem videu i s dalšími podrobnostmi.

Reklama

Další články

Načítám