Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zářil jako chytrolín ve filmu Mimořádná událost, teď pravidelně perlí v komediálním seriálu o střídavé péči několika rodin. Oliver Vyskočil hraje mladšího potomka samoživitelky Kláry. Jeho starší seriálová sestra Eliška, nadaná tanečnice, nemá partnera, takže ho bratr zastoupí.

Když se před časem účastnil castingu na roli v Jedné rodině, věděl o podmínce umět tančit. Výběr dětí sledoval Tomáš Slavíček, tanečník, vynikající stepař a choreograf. Zjišťoval, jak jsou pohybově nadané, jak zvládnou kroky s hudbou a cítí rytmus. V seriálu představuje tanečníka a trenéra Sašu.

Desetiletý Oliver Vyskočil, žák čtvrté třídy, je pohybově nadaný. On i jeho bratr Eliáš (15), známý ze seriálu Ulice, sportovně šermují pod USK Praha. Oba se zúčastňují nejrůznějších závodů, Eliáš už i zahraničních. Určitě by z vnuků měl radost dědeček, slavný filmový kaskadér Karel Engel (†78).

Byl tatínkem jejich maminky Kateřiny Vyskočil Engelové, které jsme se zeptali, jak se nejmladšímu potomkovi hraje vedle seriálové mámy Zuzany Vejvodové. „Výborně, je moc milá, hodně dětem pomáhá. Má podobně starého syna, takže probírají i soukromí. To samé zažívá se seriálovým tátou Tomášem Jeřábkem, který mu na potkání říká: Čau, synáčku.“

Zdánlivě křehký Johan, jak se jeho postava jmenuje, ve skutečnosti pořádně maká. Podařilo se mu spolu s představitelkou televizní sestry, o tři roky starší, Lotti Töpfer udělat casting do hry Naši furianti v Národním divadle. A tak souběžně s natáčením Jedné rodiny pro Novu zkoušeli i ve zlaté kapličce. Hra měla premiéru v březnu.

Jak při takovém zápřahu zvládá školu? „No, je dyslektik a dysgrafik, tudíž mu vyhovuje domácí vyučování. Z matematiky se dokonce zúčastnil soutěže, češtinu dolaďujeme,“ vysvětlila nám Oliverova maminka.

Kateřina Vyskočil Engelová je OSVČ, takže může dělat práci za chodu a má čas věnovat se dětem. „Velkou podporu má v paní učitelce, která nám posílá on-line informace, takže se Olík učí i při natáčení,“ řekla Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám