Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jachtař David Křížek se před pár dny dočkal podmínečného propuštění z vězení. Za spoluúčast na vytunelování Metropolitního spořitelního družstva si měl odsedět pět let, po téměř dvou letech je ale volný.

Křížek si tak konečně užívá společné chvilky s rodinkou. Oporou mu byla především jeho manželka Lucie Křížková (39). Jachtař je nadšen z každé chvilky na svobodě, ze školky vyzvedává dcerku, doma byla i menší oslava. Ještě na něj ale doléhá vězeňský režim.

„Ve školce to bylo skvělé. Akorát místo tlačítka na otvírání dveří jsem rozsvěcel a zhasínal světlo. Všude tápu, ale to nevadí. Paní učitelky jsou hodné, takže se mnou mají trpělivost,“ svěřil jachtař v pořadu Showtime na CNN Prima News.

Křížek prý také doma pořád něco hledá. „Vždycky se Davida ptám, co hledá, protože on teď pořád něco nemůže najít,“ prozradila Lucie Křížková, která manželovi dopřála i jídlo a pití, které v base rozhodně není k mání, konkrétně sushi a prosecco.

Jediné, co si jachtař zatím bez brýlí netroufl, bylo řízení auta. Ve vězení se mu totiž výrazně zhoršil zrak, což bude muset řešit. „Místo oken jsou tam světlovody, luxfery, vše je pod umělým osvětlením. Pracoval jsem ve skladu, ve sklepě. Nakonec já si nestěžuju, ale všechno bylo pod umělým osvětlením, takže oči dostaly hrozně zabrat,“ dodal Křížek s tím, že skoro ani nekoukal do dálky nebo maximálně před pletivo. Zrak si tak musí zvyknout na nový režim.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám