Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární herec, který se před filmovou kamerou začal objevovat už coby malý kluk, je známý svým sportovním přístupem. Není ničím zvláštním vidět ho, jak se po Praze dopravuje na kole. V mládí se věnoval kanoistice, pak jachtingu, dokonce uvažoval, že se stane námořníkem. Teď hraje Vágyho, lezce, kterému pohyb ve výškách nedělá problém.

V seriálu Jedna rodina je kamarádem a kolegou Filipa, toho představuje Filip Blažek. Oba se živí prací ve výškách, takže běžně z domova vyrážejí vybaveni na lezení po domech a stromech i v nezbytné přilbě.

„Také se věnuji horolezení, takže ani natáčení ve výškách mi nedělá problém. Často tu visím někde na komíně nebo na okapu. Baví mě to. Pověsím se, a to mám rád. Nemůžeš nikam odejít, takže nic neprošvihneš,“ říká se smíchem Mirek Vladyka (63). A protože závratěmi netrpí, při lezení v seriálu se nenechá zastupovat.

Do života Vágyho se pomalu ale jistě dostává i milostná linka. Samoživitelce Kláře (Zuzana Vejvodová) přispěchal narychlo v noci na pomoc a opravil jí ucpaný odpad. Dostal odměnu v podobě sladkého koláče. Ten mu zachutnal natolik, že by si ho také upekl.

„Sladký mám rád, umím ho dobře jíst, ale neumím ho vyrábět. Vágy je na tom podobně,“ prozradil Vladyka a vtipně dodal, co dalšího má se svou postavou v Jedné rodině společného.

„Já Vágyho v podstatě žiju. To jsem já, jsme si i celkem podobní. Akorát mi dají vždycky jiné montérky. Ty nosím dokonce i často, protože rád pracuju. Dělám všechno, co je třeba, rád vymýšlím, vyrábím.“

Uvidíme, co se vyvine mezi svérázným montérem ve výškách a Klárou, která dala kopačky manipulativnímu Crhovi (Stanislav Majer). Začíná to totiž mezi nimi jiskřit. Vágy neprožívá po vztahové stránce také nejlepší období a Klára je mu sympatická.

Zato jeho představitel se těší spíš na práci – na zkoušení slavné situační komedie z divadelního prostředí Bez roucha. Ve Studiu DVA má mít premiéru v červenci. S Filipem Blažkem není jen kamarád a spolupracovník v Jedné rodině, ale potkávají se i ve hře Chlap na zabití, kterou uvádí Divadlo Palace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám