Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stylovější by samozřejmě bylo vyrazit na Velikonoce na Velikonoční ostrov, ale každopádně klobouk dolů. Ve svých jednaosmdesáti letech se skladatel a hudebník Karel Vágner cestování nebojí. Rozhodl se vyrazit ve stopách svého syna, rybáře Jakuba Vágnera (42), a odletěl do jižní Ameriky. Na místo, kde Charles Darwin položil základy svého původu druhů. Galapágy.

Největší strach měl prý z cesty, přece jen do ekvádorského Quita, odkud se na ostrovy odlétá již místní aerolinkou, je to přes půl světa. "Tam jsme strávili dva dny a potom letěli na ostrov Santa Cruz za mým kamarádem Vláďou Šalanským, který tady buduje další restauraci s názvem Golden Prague a učí místní lidi vařit česká jídla," vysvětlil Super.cz Vágner, že ho čekalo v podstatě domácí zázemí.

"Lachtani nás v podstatě pronásledují celé dny a želvy, staré přes sto padesát let, jsou úžasné. Navíc si díky nim nepřipadám na celém ostrově nejstarší," žertoval Vágner, který se Super.cz pochlubil několika fotografiemi z dovolené, kde mj. popíjí kafíčko na lehátku, a ať už je na něm sám, s manželkou anebo s kamarádem, společnost lidí vyhledá i přátelský lachtan.

"Zítra pojedem na žraloky a na ostrov lachtanů," prozradil další plány, jak si pobyt na Galapágácách plánuje dál užít, Karel Vágner. "Nabírám tady také inspiraci, protože právě dělám muziku k Jakubovým rybářským filmům, které dokončujeme. Ekvádorská lidová hudba je nádherná," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám