Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Michal Hrůza (51) v pondělí večer zpacifikoval třiadvacetiletého násilníka, který na Praze 6 napadl pět žen a dvě děti, uvedly Novinky.cz. Mezi napadenými byla i Hrůzova partnerka.

„Běžel jsem po protějším chodníku. Když jsem usoudil, že bych mohl mít fyzickou převahu, přeběhl jsem silnici, z boku jsem ho napadl a zpacifikoval,“ popisoval událost Hrůza. Policii zavolali lidé, kteří byli incidentu přítomni. Zpěvák počkal na příjezd hlídky a násilníka jí předal.

Ženy utrpěly různá zranění, útočník skončil na psychiatrii.

Muž se pohyboval v ulicích Verdunské, Bubenečské a Raisově a na dětském hřišti na Puškinově náměstí. Napadena měla být i zatím neznámá dívenka.

„Zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila o tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci,“ vyzval policejní mluvčí Jan Daněk.

V roce 2014 byl Michal Hrůza napaden ve Stodolní ulici v Ostravě. Zpěváka tehdy napadl mladík, když se snažil uklidnit jeho konflikt s bratrancem. Když mužům pohrozil, že zavolá policii, jeden z nich ho srazil k zemi, po pádu Hrůza utrpěl velmi vážné poranění hlavy. S krvácením do mozku skončil v Městské nemocnici Ostrava. Podstoupil operaci a několik měsíců byl v rekonvalescenci.

Útočník dostal dva a půl roku vězení, druhý z mužů podmínku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám