Hlavní obsah
Článek

Herec Václav Glazar (†65), který si v prvním díle legendární komedie Kameňák střihl roli matky představené, cítí hluboké zklamání. Jeho velký kamarád Zdeněk Troška (70) mu totiž sice přislíbil roli v obou svých letos připravovaných filmech, jenže skutek utek! „Zdeněk mi volal, že mě přeobsadili,“ smutní Glazar. A není sám, kdo přišel o kšeft.

Jeho roli hospodského v Babovřeskách, komedii volně navazující na tradici Troškovy nesmrtelné trilogie Slunce, seno..., tak získal Jan Kuželka. „Je mi to líto, ale dohodli jsme se s produkcí, že ve filmu nebude hrát nikdo z Kameňáku. Měl jsem tam už při psaní scénáře roli pro dva starší pány, v kterých jsem viděl pana Skopečka a pana Lipského, ale ti také byli v Kameňáku, takže je nakonec budou hrát Jiří Pecha a Lubomír Kostelka,“ krčí rameny Troška.

Glazar to ale vidí trochu jinak. „Oba jsme se těšili, že spolu strávíme léto. Nebudu nakonec natáčet ani dvojku Doktora od jezera hrochů,“ dodává posmutněle Glazar. Jan Skopeček o tom, že o roli přišel, vlastně ani doteď nevěděl. „Ale divím se, že se Zdeněk neozval. Myslel jsem, že jsme kamarádi,“ uvedl Skopeček.

Reklama

Další články

Načítám