Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože věk je jen číslo, blížící se životní jubileum s námi často dělá divy. Jinak to nemá ani houslista Pavel Šporcl (51), který v dubnu oslaví své 50. narozeniny. Před nimi se rozhodl pustit do radikální proměny. Změnil jídelníček, pustil se do meditování a zkusil týdenní půst. Za jeden měsíc se mu tak podařilo shodit neuvěřitelných 12 kilogramů.

„Změna se netýkala pouze jídla, ale celého životního postoje. Vždy jsem tíhnul k meditacím, duchovním věcem a zajímal se o to, jak své tělo a mozek optimalizovat,“ prozradil Pavel Šporcl. Po úpravě jídelníčku, kdy se tělo dostalo do lepší kondice, se v těchto dnech rozhodl také pro půst. Ten doporučuje každému alespoň jednou ročně absolvovat. „Půst nejenže léčí a detoxikuje organismus, ale člověk díky němu může zdolat i rakovinu, pokud ho drží déle a je pod lékařským dohledem,“ svěřil se Super.cz Pavel Šporcl, který se rozhodl pro radikální proměnu kvůli svému jubilejnímu koncertu, který bude mít v dubnu v pražské Lucerně.

Pavel už půst zkoušel v minulosti, vydržel ho tehdy 5 dní. Tentokrát držel půst celý týden. Pro lepší průběh nastudoval stohy knih o optimalizaci mozku a upravil jídelníček podle americké metody. A to je důvod, proč se momentálně cítí v pohodě, velmi dobře, nemá hlad, je v klidu a medituje. „Celé toto moje období souvisí s přípravou na koncert. Energie mám spoustu. Chci být prostě ve formě. Do dnešního dne jsem zhubnul za 4 týdny přes 12 kg, dietu jsem držel nejen doma, ale i na koncertech v Pákistánu či na dovolené v Itálii. Naposledy jsem takhle vážil snad na konzervatoři,“ svěřil se s úsměvem houslista, který prošel radikální proměnou.

„Ale možná to všechno souvisí prostě s faktem, že mi bude padesát a chci být ve formě do druhé poloviny života (moje babička zemřela ve 101 letech),“ dodal hudebník. „Cítím se skvěle, tak hlavně, abych to vydržel i dál," řekl Pavel Šporcl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám