Hlavní obsah
Článek

Rodina Svěráků má ve filmu svého zdatného pokračovatele. Syn Jana Svěráka František sice nepůsobí jako režisér či scenárista, ale je úspěšným střihačem. Podepsán je také pod střihem dobrodružné komedie Buď chlap, která měla nedávno premiéru.

František Svěrák na ní nemohl chybět a dorazil rovnou se svým bratrem Ondřejem. Vnuci legendárního Zdeňka Svěráka přišli do kina s dámským doprovodem. František Svěrák pomáhal svému otci Janovi už při natáčení filmu Po strništi bos, pracovali spolu také na snímku Betlémské světlo.

V pubertě to prý ale Jan Svěrák se svým synem neměl tak jednoduché. „Když byl František v pubertě, vyhýbal se škole a nosil dredy a my nevěděli, jak na něj. Říkali jsme: nemůžeš dělat ostudu dědovi, jsi nositelem jména Svěrák. Řekl, že se nechce jmenovat Svěrák,“ popisoval v Českém rozhlasu peripetie s Františkem jeho táta Jan.

František se samozřejmě za slavné příjmení nestyděl, jen nechtěl, aby byl hned zaškatulkován jako vnuk slavného režiséra. „Jamile jsem v nové škole řekl Svěrák, buď se to přešlo, nebo si mě lidi zaškatulkovali. Radši jsem se představil jako František. Ne že bych se za to jméno styděl,“ dodal dnes úspěšný střihač František.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám