Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo by si nepamatoval roztomilou a stydlivou Amélii z romantické komedie Amélie z Montmartru z roku 2001? Její představitelce Audrey Tautou bude letos sedmačtyřicet a stále patří mezi nejpůvabnější francouzské herečky. Loni se dokonce objevila na přehlídkovém mole na týdnu módy v Paříži, když se stala jednou z modelek přehlídky značky Alexandre Mattiussi.

Je až k nevíře, že o okaté brunetce se mluví jako o herečce, která je stále single. Buď si tak dokonale střeží soukromí, nebo skutečně nemá v lásce štěstí. Přestože jejími partnery byli v minulosti například muzikant Matthieu Chedid, filmař Lance Mazmanian či belgický herec Benoît Poelvoorde, nikdy se nevdala, nemá děti a má se za to, že žije single životem.

Audrey, jejímž prvním hollywoodským filmem byl trhák Šifra mistra Leonarda s Tomem Hanksem, si v roce 2009 zahrála dokonce i samotnou Coco Chanel ve stejnojmenném životopisném snímku. Za zmínku jistě ale stojí i její role ve filmu Příliš dlouhé zásnuby.

Ač její nevinná tvář láká režiséry k obsazování do něžných rolí, Audrey rozhodně není taková stydlivka, jakou by se mohla zdát. Naopak ještě před Amélií se Audrey odhalila ve snímku Le Libertin a přestávat s tím zřejmě nehodlá ani nyní, když si to scénář žádá. Stejně jako například v roce 2020, kdy se objevila v celkem odvážné roli v krimi komedii The Jesus Rolls, kde se Tautou objevuje polonahá hned v několika scénách. Jde o spin-off kultovního snímku Big Lebowski, ale divácky byl projekt přijat poměrně vlažně.

Reklama

Další články

Načítám